Mindannyian ismerjük magunkban a „kreatív géniuszt”, aki spontaneitásával és kreativitásával bármilyen kihívást, problémát áthidal.

A világ, amit jól ismertünk és bíztunk benne, egyre kevésbé kiszámítható. Az életünket, munkánkat befolyásoló külső tényezők növekő számban és mértékben válnak megjósolhatatlanná. Ebben a világban egyre nagyobb szükségünk van a kreatív géniuszunkra, hogy a kiszámíthatatlan környezetben mégis képesek legyünk haladni, fejlődni.

Vajon mitől függ, hogy egy adott pillanatban hozzáférünk-e ehhez a részünkhöz?

A fearlessness attitűd az egy olyan erőforrásos állapot, ahol a bizonyosságunk nem abból táplálkozik, hogy a külső körülmények stabilak és biztonságosak, hanem abból a belső meggyőződésből, hogy erős kapcsolatom van a kreatív géniuszommal, aki bármilyen szituációban helyt áll.

A rutinszerű tevékenységeink során tudjuk, hogy egy adott cselekedet egy elvárható eredményt fog produkálni. Viszont az élet egyre több olyan szituációt produkál, ahol nem lehet tudni, hogy mi lesz az eredménye, következménye tetteinknek. Az ismeretlenbe lépni félelmetes, még adott esetben bénító is lehet.

A fearlessness attitűd, nem azt jelenti, hogy nem félünk, hanem hogy a félelmet jelzésnek tekintjük. Figyelj! Itt a megszokott rutin nem elég, a kreatív géniuszra van szükség.

Az önismereti csoportokban a kreatív géniuszunkkal való kapcsolatot erősítjük. Élmény szinten megismerkedünk vele és megkeressük, hogy mivel csalogathatjuk őt elő, hogy a hétköznapjainkban, munkánkban többször legyen jelen és segítse életünket.